Üdvözöljük a Snowy Sabaka Kennel oldalán!

My smiling elixirs of life...

Kennelünkben jelenleg három samoyed él családtagként, Faith, Bahar és Zelena.
Az első szamim 
Seideburgi Kurgan "Ali"  volt, őt 2004 január 11.-én kaptam a szüleimtől. Ő lett a gyümölcse az évekig tartó "rábeszélésnek", hogy samoyed fajtájú kutyám lehessen. Ekkor szerettem bele végérvényesen a szamikba, kislányként, 13 évesen. Egy álom vált valóra, mikor először megpillantottam Alit, hiszen ő volt a legelső igazán saját kutyám és ráadásul az áhított kutyafajtából.
- 2016 februárjában sajnos egy fejezet véget ért az életemben, Ali 12 és fél évesen csendben a mennyországba költözött.
Sohasem felejtem! -

2009 öszén váltottam ki a kennel nevünket (FCI): SNOWY SABAKA

Olyan nevet kerestem, amiben van orosz szó is, utalva ezzel a fajta eredetére. A "sabaka" kutyát jelent, az angol "snowy", (tehát "havas") szóval pedig a télre és a szamik gyönyörűen csillogó bundájára asszociáltam.

2011-ben egy lányka csatlakozott Alihoz és hozzánk. Ő Jewel Of Merci Vidnavská záre "Zelena" aki Csehországból, a Vidnavská záre kennelből érkezett. Köszönöm Renata Piskacisovának a bizalmat és a támogatást a nehéz időszakokban.

Szerettem volna, ha Ő lehetett volna a kennel alapító szukám, de a sors új fejezetet írt nekünk. Sajnos Zelenával nem tudunk tenyészteni, egészségügyi okokból (bővebben Zelena oldalán). Nagyon szomorú és letört voltam, de nem adtam fel a hitemet. Zelena természetesen továbbra is velünk él és valószínűleg nem is bánja, hogy kiállítások helyett az udvaron és a sétálások alkalmával élheti ki szereplési vágyait. :)

2013-ban új év kezdődött, új remények, új tervek. Egy kicsi szuka érkezett a Snowy Sabaka falkába, ő nem más, mint Remember Me Of Severnaya-sam "Faith". Úgy gondolom a neve magáért beszél. Még egyszer szeretnék köszönetet mondani Kámán Évának és Gyulának, hogy enyém lehet ez a kis angyalka!

Faith első almában csak egy lányka született. Nem volt kérdés, hogy megtartom-e. Így bővült 3 fősre kicsi falkánk, Baharral
(
Snowy Sabaka And I Remember).

Számomra nagyon fontos, hogy kutyáim egészségesek legyenek. Megpróbálom mindenben a legjobbat adni nekik. Nem vállalom túl magam, csakis annyi kutyát tartok, amennyit teljes mértékben és szeretetben gondozni tudok. Csak akkor hozok le almot, ha a tenyésztési szándékaim ezt indokolják. Szeretnék minöségi, egészséges, tipikus samoyed temperamentumú kutyákat tenyészteni.

Horváth Kármen


 

All rights reserved - Snowy Sabaka Samoyed Kennel 2014-2016-2017-2018.
Kérem ne használják a honlapon található képeket más oldalakon hivatkozás, vagy a megkérdezésem nélkül! Köszönöm.