Üdvözöljük a Snowy Sabaka Kennel oldalán!

My smiling elixirs of life...

Kennelünkben jelenleg négy samoyed él családtagként, Faith, Bahar, Zelena és Rodin.
Az első szamim 
Seideburgi Kurgan "Ali"  volt, őt 2004 január 11.-én kaptam a szüleimtől. Ő lett a gyümölcse az évekig tartó "rábeszélésnek", hogy samoyed fajtájú kutyám lehessen. Ekkor szerettem bele végérvényesen a szamikba, kislányként, 13 évesen. Egy álom vált valóra, mikor először megpillantottam Alit, hiszen ő volt a legelső igazán saját kutyám és ráadásul az áhított kutyafajtából.
- 2016 februárjában sajnos egy fejezet véget ért az életemben, Ali 12 és fél évesen csendben a mennyországba költözött.
Sohasem felejtem! -

2009 őszén váltottam ki a kennel nevünket (FCI): SNOWY SABAKA

Olyan nevet kerestem, amiben van orosz szó is, utalva ezzel a fajta eredetére. A "sabaka" kutyát jelent, az angol "snowy", (tehát "havas") szóval pedig a télre és a szamik gyönyörűen csillogó bundájára asszociáltam.

2011-ben egy lányka csatlakozott Alihoz és hozzánk. Ő Jewel Of Merci Vidnavská záre "Zelena" aki Csehországból, a Vidnavská záre kennelből érkezett. Köszönöm Renata Piskacisovának a bizalmat és a támogatást a nehéz időszakokban.

Szerettem volna, ha Ő lehetett volna a kennel alapító szukám, de a sors új fejezetet írt nekünk. Sajnos Zelenával egészségügyi okokból nem tudunk tenyészteni (bővebben Zelena oldalán). Nagyon szomorú és letört voltam, de nem adtam fel a hitemet. Zelena természetesen továbbra is velünk él és valószínűleg nem is bánja, hogy kiállítások helyett az udvaron és a sétálások alkalmával élheti ki szereplési vágyait. :)

2013-ban új év kezdődött, új remények, új tervek. Egy kicsi szuka érkezett a Snowy Sabaka falkába, ő nem volt más, mint Remember Me Of Severnaya-sam "Faith". Úgy gondolom a neve magáért beszél. Még egyszer szeretnék köszönetet mondani Kámán Évának és Gyulának, hogy enyém lehetett ez a kis angyalka!

Faith első almában csak egy lányka született. Nem volt kérdés, hogy megtartom-e. Így bővült 3 fősre kicsi falkánk, Baharral
(
Snowy Sabaka And I Remember).

2019. tavaszán csöppent életünkbe Rodin (TIMUR RODIN VIDNAVSKÁ ZÁRE).
Jelenleg ő kennelünk egyetlen fiúcskája.

Számomra nagyon fontos, hogy kutyáim egészségesek legyenek. Megpróbálom mindenben a legjobbat adni nekik. Nem vállalom túl magam, csakis annyi kutyát tartok, amennyit teljes mértékben és szeretetben gondozni tudok. Csak akkor hozok le almot, ha a tenyésztési szándékaim ezt indokolják. Szeretnék minőségi, egészséges, tipikus samoyed temperamentumú kutyákat tenyészteni.

Horváth Kármen


 

All rights reserved - Snowy Sabaka Samoyed Kennel 2014-2016-2017-2018-2019-2020.
Kérem ne használják a honlapon található képeket más oldalakon hivatkozás, vagy a megkérdezésem nélkül! Köszönöm.